no calm before the storm

hästar är farliga. det vet ju de flesta innan, att man kan skada sig ordenligt i det här yrket. jag hittade lite artiklar om just sådana skador, som jag hade tänkt skriva här, bara för att jag är lite gore-ig av mig.

'Två hästar gick omkull i sista kurvan och båda jockeyerna föll av och skadades.

Terés Lindén red Itsacain och krockade med Rebecca Colldins häst Roc de France. Lindén slungades framåt flera meter. Det såg mycket dramatiskt ut och båda jockeyerna fördes med ambulans till Danderyds sjukhus.

Terés Lindén, 30, från Svedala i Skåne, drabbades värst och fick en skada på en ryggkota.'

'Det var i sista hindret av lopp 5 som hästen Indian Spirit halkade och Annika Källse i hög fart rasade i marken - och landade på huvudet. Fallet blev så kraftigt att hon svalde tungan. En hjälteinsats räddade kvinnan så att hon kunde få luft.'

'Tre hästar gick omkull med sina ryttare. Hästarna som var inblandade var
In A Pickle, Humble Star och Prunes. In A Pickle var hästen som först gick omkull och det treåriga stoet skadade sig så allvarligt att hon fick avlivas på plats. De andra hästarna ska enligt källor på banan ha klarat sig utan större skador.

De ryttare som var inblandande i olyckan var Josefine Linö, Tina Långström och Annelie Hollstenius.

Tjejerna är nu på sjukhus och Josefine Linö klagar på smärtor i ryggen, Tina Långströms axel har gått ur led och Annelie Hollstenius har fått en smäll i huvudet. '

'En jockey skadades på fredagsmorgonen i en olycka på
Jägersro galoppbana i Malmö. Jockeyn fick en häst över sig och skadades och har förts till universitetssjukhuset MAS i Malmö med ambulans. '

'Per-Anders Gråberg klarade sig oskadd när hans häst Aquila Call dödsstörtade på Täby. Värre gick det för Lisa Magnusson som kastades till marken i en annan olycka och fördes till sjukhus med befarad hjärnskakning.
Hästen
Caroline Player klarade sig alltså med mindre blessyrer, men samma tur hade inte treåriga Aquila Call i loppet efter. Hästen gick omkull i sista sväng och fick avlivas på banan.

- Jag kände att hästen tappade ett bakben och lyckades få ner farten ett par tre steg innan hon gick omkull. Dessutom hann ryttarna bakom uppfatta vad som hände och det var nog det som räddade mig. Exakt vad som vad fel på hästen kunde aldrig veterinären säga, men hon kunde inte röra bakbenen och hade förmodligen brutit ryggen eller bäckenet, berättar Per-Anders Gråberg som klarade sig oskadd.'

anledningen till att jag valde just detta härliga ämne var pga att jag tvingades tillbringa morgonen på akuten, med en fet nål i armen ifall jag skulle behöva bli opererad. the reason? hästfan sparkade mig i magen (och träffade min ipod samtidigt, snyft). dock hände denna lilla olycka igår, men imorse kunde jag inte röra mig tillräckligt bra, så mor beslutade att vi skulle till akuten. så, framme på akuten fick vi sitta ner i 4 minuter innan de skulle ta personuppgifterna och blah, därefter var det att sitta ner igen och se dum ut.
jag blev inkallad lite senare och blev satt i ett rum, med massro av saker att ta med sig. men det fanns inga roliga grejer förutom kräkpåsarna, så jag sket i det. en läkare kom in och bad mig berätta vad som hänt, samtidigt som hon kollade lite ängsligt mot min hand som är bandagerad med quickrip-bandage. men jag berättade att den riktiga skadan hade tagit rätt i fettet, och handen är nog inget viktigt, bara en spricka förmodligen, inget alls. så hon började trycka lite här och lite där, tills jag kved av smärta och andnöd. illamåendet steg i halsen, och hon bestämde sig för att sätta en nål i armen på mig, ta hermaglobinprover, blodtryck, syreupptagning, leverprover och kisseprov. hon tömde mig på fyra stora jävla flaskor blod, och tejpade fast nålen, IFALL OPERATION SKULLE BEHÖVAS. jättekul.
det tog en jävla tid mellan besöken, så när jag väntade roade jag mig med att leka med sängen, pilla på alla grejer som fanns, pilla på nålen i armen för att försöka öppna den lilla grejen som gjorde att blodet skulle pissa ut, men mamma sa att hon skulle kalla på någon som kunde spänna fast mig om jag fortsatte, så jag la av. med pillade ju dock lite i smyg, bara för att. tänk vad kul man kan ha med en sådan 'ventil'! jag hade haft dökul med den iallafall. sådär, tömma sig själv på några liter blod om dagen, rätt spännande.
senare kom en kirurg in, och började trycka lite på mig igen. hon skulle sen gå och överlägga med sin kollega, som kom in ännu lite senare. och tryckte på mig.
mjälten låg bra, och tarmarna kurrade harmoniskt. så smällen hade satt sig rätt i solar plexus, och tryckt till magsäcken.  han rådde mig att gå hem och äta då tarmarna kurrade högre än 15 katter, och bad mig hålla koll på om jag började må illa och inte kunde gå på dass. jag svarade honom genom att rapa rätt ut. jag är charmig.
så, jag är frisk, även om jag inte kan böja mig ner utan att sluta andas. kanon.




BILDER FRÅN ROC DE FRANCE'S OLYCKA

a chance to get back up

skulle ut och hackecantra jörgen med de andra små ungjävlarna, och bestämde mig för att testa banan.
jag landade på exakt samma ställe som jag gjorde förra gången jag flög av där. lite pinsamt då jag inte ens flög av, utan lite mer.. gled av, lite sådär småsexigt, innan jag stönar till, reser mig upp och försöker ta reda på vilket håll hästen sprang. det är inte det lättaste att springa efter i ridskor, tubsockar, långkallingar, mjukisbralls, termobrallor, långärmad tröja, två t-shirtar, hoodie, jacka, halsduk, vantar och en jävla störtkruka på huvudet när man inte ens har hunnit hämta andan. innan när jag tog mig tiden till att jogga runt banan när jag skulle hämta hamburgare i hagen, var det inga problem alls, då var tillochmed marken frusen i gropar and shit, men nu, nej, jag höll på att dö av ansträngning när jag väl kommit till stallet, som inte ligger särskilt långt ifrån platsen jag flög av. dessutom hade jörgen försökt ta sin in i fel stall, den dumme. aja, upp igen och denna gå igenom vad som hände.
inget, egentligen. bengt blev rädd för gödselstacken, sverre blev rädd för bengt, och jörgen visste inte vad han skulle göra och hoppade lite på stället. det sista jag såg var en fågel, så den fick ta skulden. resten av turen gick bra, och jögen fick visa sina galoppkunskaper. han tar förjävla långa steg den, sjukt.  två steg, sen var har uppe i röven på hästen som låg 8 meter framför, jag menar, hallå. duktig kille. <3
chefen skrattade när vi kom tillbaka, och påminde mig om skänklarna, och sa att nästa gång vi ska rida ska jag spänna fast spikband på dina knän så du inte kan hålla med dem. *se fram emot*
jag vet att jag ska hålla med vaderna, men nu var jag faktiskt inte tillräckligt uppmärksam på det som hände, utan jag satt och rabblade upp böcker jag har i bokhyllan som är värda att läsas om, och därför gled av. uppmärksamhet, mina damer och herrar, är viktigt. detta hade kunnat sluta riktigt illa, men enligt herr karlsson är jag fortfarande lika dum i huvudet som jag var innan, och då är det inga problem. dahshfkgasjfgasf. ahem.
det enda som hände nu var att tyglarna var alldeles för korta för att jag skulle kunnat dra mig upp, och vred handen rätt rejält, så den är lite svullen och går inte att knyta längre. men vafan, det är lugnt, jag kan slåss med vänster.
 note to self; håll balansen med tårna nästa gång.

iallafall, jag har ont i magen igen, ingen aning varför. hela gårdagen tillbringade jag på dass och kräkte tills det kom blod. idag har jag ont som fan i bröstet och magen, men vet inte om det beror på hungersmärtor eller något annat.
har inte ätit ordenligt igår, kan vara därför, men jag är faktiskt inte hungrig längre, och det är mycket mycket bra. får väl ta en macka till och lite cola för magen, antar jag. mamms var duktig och tog rätt cola. cancer ftw!

my everyday lifestories

hittat en perfekt lista med ett fystest som jag kommer göra förr eller senare.
det blir min underhållning ikväll då alla har beslutat sig för att var fittiga, och ha fest långt åt helvete eller chillkrök.
nej, jag känner för att supa mig redlös, och ragga på random snygga personer. jag är ju don juan i egen hög person när jag väl kommer igång. men neeej, jag skiter i att äta istället och sticker ut och joggar röven av mig. mycket mer givande. 

just nu är jag väldigt sugen på att slåss. jag vill knäcka näsor, spräcka läppar och helt enkelt slå sönder någon. vet inte varför det blir så, men det hade varit skönt. någon som stället upp? jag garanterar att er sjukhusförsäkring gäller, säg bara att det var jag som misshandlade er så är det lungt. då får ni tillochmed bonus på nästa besök ni gör där!
felet med mig är att jag hetsar upp mig enkelt, och då menar jag enkelt. jag kommer dö i förtid, antingen av stress eller en hord galna fans som jagar mig. ta detta tillexempel;

mommy dearest skickar ut mig för att hadla ost och kattmat, och jag har endast en hundralapp med.
jag grabbar tag i hunden och lullar iväg mot hemköp, binder kraken och stegar in som om jag äger affären.
crostini, kattmat x 2, cashewnötter, hästfocus och en ost glider ner i korgen, och jag ställer mig i kön.
väl framme vid disken sitter en tjej, hyffsat söt, och ser uttråkad ut. jag langar upp grejerna på bandet (med streckkoden mot kassören för jag är så snäll) och fyrar av ett bländande leende mot henne. hon besvarar det svagt, och drar grejorna.
detta händer sen;

brud: det blir 158 kronor, tack.
tripp: ehh va? ta då bort tidningen.
brud: det blir fortfarnde för mycket.
tripp: ta bort crostinin och kattmaten då?
brud: då blir det nittioen kronor.
tripp: rena rånet. *ler*

ni förstår, vid den här tiden slår mitt hjärta fortare än en porsche 911 turbo, och jag känner att ett slaganfall är nära.
jag tar mina grejer och går ut till hunden. kollar på sakerna och tänker att det kan fan inte blir så mycket för en kattmat, nötter och ost, men visst.
går tillbaka in och säger det till bruden, som ger mig en aggresiv blick och ber mig titta på kvittot. jag käftar emot och säger att jag inte fått det, men drar sedan ut det ur fickan. heh.
OSTFAN KOSTADE FUCKING 55 SPÄNN. jag känner hjärtat hamra i bröstet och paniken smyger sig på.
bruden ger mig tillåtelse att gå in och ta en annan ost, men jag är vid det här laget superstissig, så jag lägger tillbaka osten och kutar ut därifrån, samtidigt som jag tar tillbaka en kattmat och crostinin.
rizzla tittar på mig som jag är dum i huvudet för att jag skakar som en dåre och flåsar lite sådär sexigt.
vi går (springer) till en annan affär, och what do you know? DE HAR INGEN OST. vi det här laget hade jag haft ungefär sex hjärtattacker i rad, och hittar då, till min stora lycka, färdigskivade ostskivor som kostade 23 spänn, precis det jag har kvar. jag slänger pengarna åt kassören och springer hem, där jag dör i en liten förtvivlad hög på golvet.
så mina fans, vill ni knäcka mig, ge mig uppdraget att köpa ost.
fast då finns ni inte kvar tillräckligt länge för att få tillbaka den. :>


it takes the pain away

fan alltså, måste banta igen.
ser ut som en jävla marinerad rostbiff. med lök. jag svär.
målvikten är ju och kommer vara 48 kilo, det är den perfekta vikten eveeeeer. innan ville jag väga 37, men det känns som om det inte kommer bli så bra. heeh.

only because they're cutting off my vocal cords

kom närmare! jag har en sak att visa er! vad sa du? att den inte finns? åh nej nej, min vän, den är gömd här bakom skynket förstår du, jag ska strax presentera den. kom närmare, gott folk! mer perfekt sak har ni aldrig sett.
ja, dra efter andan ni, vackrare än såhär blir det inte.
hur sa? ahh, tripp, heter modellen.  den har ett minne som kommer ihåg allt som någonsin har hänt, nej, inget förträngs eller glöms av denna! utomordentlig vid slagsmål, då den har en mun som en rävsax och knogar som cement. frukta icke, då den har stabila reflexer som undviker alltifrån slag till kramar. nå, den har fått sina törnar, men titta på den! perfekt symmetrisk överallt. likblek och dödskall. ni behöver aldrig mer oroa er över känslor, möt denna levande döda! inga känslor slipper igenom dess fasader. dock har den ett hjärta, men det är förstärkt med kedjor och hänglås, så inget sårar denna modell! vad sa? jo, hjärtat dras åt ett håll, men åh, det ser ut som något här intresserar den. titta så magnifikt! den kan dregla. är det inte fascinerande?! dess hjärta tillhör redan någon, men det behöver ni inte bryr er om, den är ju trots allt en leksak. räds icke, mina vänner, den är harmlös. något pressar den till fullo så den kommer garanterat ge er massor med problem, men det kan lösas med lite klappar. ahh, jag ser att ni är nyfikna på den! kom närmare, kom närmare, den är fastspänd av sina egna mentala kedjor, så ni behöver inte oroa er.
sliten? men ja visst! man dumpar den bara någonstans när man är klar med den, den är alltid till glädje för någon annan. 
bjud på den idag, så får du dens likgiltliga humör på köpet!
inget fynd, men den är fin att visa upp.

RSS 2.0